utorok, 4. februára 2014

Zemiaky s olivovým dipom a avokádovým šalátom





Suroviny
  • 8ks stredne veľké zemiaky
  • 100g olivy plnené cesnakom
  • bazalka
  • 1PL kokosový olej
  • 1ks avokádo
  • 150g mäkký cícer
  • olej z tekvicových semiačok
  • olivový olej
  • ľanové semiačka
  • soľ
Zemiaky
Zemiaky nakrojíme na viac miestach tak, aby sme ich neprekrojili. Sleduj obrázok vyššie. Dáme do naolejovaného plechu, osolíme a pečieme do mäkka. 

Olivový dip
Olivy plnené cesnakom, pár lístkov bazalky, 2PL tekvicového oleja a 1PL kokosového oleja rozmixujeme na jemnú kašu. Olivy boli dosť slané, takže už nebolo treba ochucovať.


Avokádový šalát
Zrelé avokádo nakrájame na malé kocky, pridáme k nemu cícer. Polejeme olivovým olejom, ľanovými semiačkami a dochutíme soľou. Veľký šmak to bol!

Ako konečné servírovanie sme na zemiaky dali dip a potom tento šalát a celé to pokvapkali tekvicovým olejom.
NECH VÁM CHUTÍ!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...