nedeľa, 2. marca 2014

Sladká ryža s marhuľami






Suroviny
  • 4ks marhúľ
  • 3PL šťava s arónie
  • 1PL Arrotwoot škrob
  • 1ČL škorica
  • horká čokoláda na ozdobu
  • 100g mliečna ryža
  • rastlinné mlieko
  • agávový sirup alebo iné sladidlo

Mliečnu ryžu si uvaríme v rastlinnom mlieku a dochutíme agávovým sirupom. Mlieka dajte dostatočne aby ním bola ryža nasiaknutá a nebola taká suchá (ako ta naša :-D). Následne si uvaríme marhule so šťavou s arónie a dosladíme podľa chuti. Arónia je kyselšia, takže zaleží len na vás akú chuť zvolíte. Na zahustenie pridajte arrotwoot škrob, škoricu a chvíľku povarte. Ešte teplou zmesou polievajte ryžu a ozdobte horkou čokoládou. My sme ešte ako bonus "poprášili" celý dezert škoricou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...