nedeľa, 14. decembra 2014

Arašidové tyčinky




SUROVINY


Rozpustíme si jeden kus horkej čokolády vo varnom kúpeli aj s jednou lyžicou kokosového oleja. Keď sa roztopí zmiešame so 100g nakrájaných arašidov a rozlejeme na papier na pečenie a dáme do mrazničky. Medzitým si spravíme druhú vrstvu.

Do varného kúpela dáme kokosovú smotanu, nakrájané arašidy a lyžičku kokosového oleja. Nezabudnime na vanilkový prášok, ktorý dá do toho tú super vanilkovú vôňu. Zmes nalejeme na stuhnutú prvú vstvu a dáme zase do mrazničky.

Tretia vrstva je najjednoduchšia. Môžte tam dať med alebo si spravíme karamel. My sme použili domáci med od poctivého včelára, ktorý sme naliali na už stuhnuté vrstvy.  Do medu sme nasypali ešte arašidy na hrubo nakrájané a dali zase stuhnúť do mrazničky.


Posledná vrstva sa skladá z ostatných horkých čokolád, ktoré rozpustíme vo varnom kúpeli. Nalejeme to na všetky vrstvy dáme zachladiť do mrazničky na cca 30 minút.

Keď budete chcieť servírovať, nechajte chvíľku "zohriať" vonku na stole a potom môžte veselo krájať!

2 komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...