pondelok, 1. decembra 2014

Zdravá vianočná večera

Určite každého z vás už teraz trápi, čo budete podávať na vianočný stôl. A ešte k tomu keď to má byť čisto rastlinné!? Verte mi, rastlinná strava je jednoduchšia ako živočíšna a preto ani štedrovečerná večera a la vegan style nieje žiaden problém.

Kapustnica


SUROVINY
  • 2ks cibuľa
  • 1 balík kyslej kapusty
  • 4ks bobkový list
  • čierne korenie 
  • mletá paprika
  • miso pasta
  • jedlé sušené hríby
  • rastlinné mlieko (sójové, ovsené)
  • kokosový olej
Cibuľu si nakrájame a opečieme na kokosovom oleji, pridáme nakrájanú kapustu, krátko orestujeme a zalejeme vodou (dajte tak aby bola primerane hustá) a krátko povaríme aj s bobkovým listom a korením. Pridáme huby, miso pastu, papriku mletú a trochu rastlinného mlieka na zahustenie. Prevaríme a necháme trošku oddýchnuť. Z vlastnej skúsenosti vieme, že na druhý deň je naj!




Opečené tofu so zemiakovým šalátom


SUROVINY
Zemiaky uvaríme a už uvarené si nakrájame na pásiky alebo kocky, surovú mrkvu si postrúhame. Cibuľu, uhorky nakrájame na drobné kúsky a hrášok si zlejeme z konzervy. Zmiešame si rastlinnú majonézu s korením, soľou, medvedím cesnakom, tamari omáčkou a horčicou a pridáme k zelenine. Všetko premiešame a necháme oddýchnuť na chladnom mieste. Môžem vám povedať, že sa budete zalyzovať lebo tá tamari omáčka tam robí divy! 

Tofu sme si vykrojili pomocou vykrajovačky na koláče a prudko opiekli zo všetkých strán. Samozrejme môžete si ho aj vypražiť, ale vtom prípade odporúčam použiť hrašku na obalovanie a kokosový olej.



Užite si našu večeru v pokoji, v láske a v miery.
P.S. čoskoro bude recept na zdravé koláčiky :)

2 komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...